Стоп самоћи!

У току је пројекат “Стоп самоћи! који реализује  Удружење  „АСИСТЕНТ“ подржан средствима буџета Града Новог Сада – Градске управе за социјалну и дечију заштиту.  Пројекат је подржан и од стране  Гранске организације пензионисаних радника ЕПС-а у Војводини где ће 05.12.2023. год у просторијама друштва ( Булевар ослобођења 100 – улази се из Булевара Цара Лазара, улаз је слободан )  у 10:00 бити  одржано предавање/радионица на тему креирање позитивних – здравих емоција.

Програм се састоји од пружања подршке особама старијим од 65 година код којих постоји објективна опасност да се повуку или су се већ повукли у свој свет самоће из више разлога: или су отишли неспремни у пензионерски живот, или су остали сами после смрти животног партнера или су их деца запоставила и препуштени су сами себи, или због сиромаштва и стања депресије. Програм се односи и на подршку овладавања новим технологијама и техникама коришћења дигиталних алата и социјалних мрежа, и развијања здравих навика (менталних, психофозичких, здравствених, социјализације и укључивање у заједницу, хигијенске и слично), као и безбедности на интернету. Програм обухвата едукацију и битне теме (шта све доноси ,како превазићи проблеме који су тада присутни и сл. ) ради побољшања квалитета живота старијих од 65 година оба пола без обзира на националну и верску припадност и социјални статус. Програм се састоји и од едукативних радионица на теме које интересују циљну групу, практичних или онлајн презентација, снимања медијског садржаја, дружења треће доби, ,…

Активности су бесплатне и заинтересована лица могу се укључити и дати свој допринос слањем поруке страници, мејлом на asistentns@gmail.com, ФБ и сајта удружења.

 Даниела Игњатић,                       

 координаторка пројекта,             

 065 280 98 00   

Миодраг Радаковић

председник комисије за физичку културу Гранске организације пензионисаних радника ЕПС-а у Војводини

065 83 72 896