Храбре, снажне, равноправне – Радионица самоодбране

Учеснице пројекта “Храбре, снажне, равноправне” су у четвртак 2. новембра 2023. год. имале  прилику да се упознају са вештинама које им могу помоћи уколико се нађу у небезбедним ситуацијама а пре свега и како избећи управо те ситуације.

Едукацију о превенцији и поступања у небезбедним ситуацијама реализовали су стручни сарадници у Новом Саду, у просторијам вртића Скочко Хоп, Сентандрејски пут 105.  Председник међународног удружења телохранитеља ,  Милорад Јакић демонстрирао је практичне технике самоодбране са и без реквизита. Присутне  су активно учествовале у показним вежбама и показале интересовање за наставак едукације практичних тренинга. Сем физичке снаге и спретности неопходно је и ментално бити припремљен, оснажен, охрабрен и равноправан у борби, као и у животу што је и један од главних циљева пројекта – превенција и сузбијање насиља над женама.

Учешће на активностима је бесплатно а заинтересовани се могу пријавити путем маила asistentns@gmail.com

Подржано средствима буџета Града Новог Сада- Градске управе за социјалну и дечију заштиту. Реализује га Удружење “Асистент” у периоду септембар- децембар 2023.