Edukativni program – Žensko preduzetništvo i privredni razvoj

U subotu 26.11.2022. godine u prostorijama Media Info Centra na SPENS-u , održano je edukativno predavanje, radionica  i  Forum u okviru projekta “Žensko preduzetništvo i privredni razvoj” koji je pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada a realizuje ga Udruženje “ASISTENT”.

Agenda predavanja obuhvatila je predavanje na temu ženskog preduzetništva i privrednog razvoja u toj sferi, apliciranje na konkurse i javne pozive, predavanje o marketingu u oblasti preduzetništva i u svojoj završnici forum diskusiju sa uspešnim preduzetnicama koje su prezentovale svoje preduzetničke poduhvate.

U poslednjem bloku diskusije, preduzetnice, a i one koje tek planiraju da zaplove preduzetničkim vodama imale su mogućnost da razmene iskustva sa knjigovođom, pravnicima, kao i predavačima na veliki broj tema.

Osnovni cilj koji obuhvata unapređenje znanja o preduzetništvu i mogućnostima koje ono pruža ženskom delu radno sposobne populacije Grada Novog Sada je ispunjen kroz sve unapred definisane tačke edukativnog rada, od kojih su neke: formulisanje marketinške strategije, analiza mogućih izvora finansiranja, izbor forme vlasništva, preduzetničke ideje itd.

Podršku projektu pružio je i fakultet FIMEK.