Hrabre, snažne, ravnopravne

Projekat je podržan sredstvima budžeta Grada Novog Sada – Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu a realizuje ga Udruženje “Asistent”.

Projekat je usmeren na prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama kroz promovisanje rodne ravnopravnosti preko kreativnih rodnih radionica/praktičnih vežbi samoodbrane za podizanje svesti o temi rodne ravnopravnosti.

Putem edukacije očekuju se sledeći rezultati:

– Formiranje pravilnog odnosa prema rodnoj ravnopravnosti
– Prenošenje vlastitih iskustava na druge
– Podizanje svesti žena o postojanju ženskih ljudskih prava unutar korpusa ljudskih prava, načina njihove primene i uvažavanja
– Podizanje fizičke sposobnosti korisnica i snalaženje u nepredviđenim situacijama kada su fizički napadnute.
– Podizanje nivoa samopouzdanja

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe organizovao je tribinu u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u saradnji sa udruženjem “Asistent”, a u okviru projekta “Hrabre, Snažne, Ravnopravne” koji je podržan sredstvima budžeta Grada Novog Sada – Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

Tribina će biti održana 8.12.2022. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe (ulaz iz Cvećarske br.2, Novi Sad) sa početkom u 17 časova. Ulaz je slobodan.

Učesnici tribine:
Prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe
dr Vidoje Mitić, sudija Višeg suda u Novom Sadu
Milorad Jakić, predsednik Međunarodnog udruženja telohranitelja, instruktor samoodbrane, telohraniteljske zaštite i protivterorizma.

Edukativni i praktični deo je namenjen devojkama i ženama starijim od 15 godina. Biće održan u subotu 10.12.2022. godine u sportskoj sali u Gagarinovoj ulici br.2 u Novom Sadu u terminu od 10-13 časova.

Aktivnosti su besplatne, a broj mesta je ograničen. Prijava na aktivnosti je putem emaila: asistentns@gmail.com