Tribina povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

8.12.2022. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe održana je tribina u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koja je sprovedena u saradnji sa Udruženjem „Asistent“ u okviru projekta: „Hrabre, snažne, ravnopravne“. Ovaj projekat podržan je sredstvima budžeta Grada Novi Sada –  Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.
Na tribini koja je imala veoma dobar odziv, pred punim anfiteatrom učesnici su se smenjivali u nekoliko blokova u kojima su svim prisutnima pored teoretskog okvira prikazivanjem primera iz prakse približili tematiku vezanu za nasilje nad ženama.

Na tribini koja je imala veoma dobar odziv pred punim anfiteatrom učesnici su se smenjivali u nekoliko blokova u kojima su svim prisutnima pored teoretskog okvira prikazivanjem primera iz prakse približili tematiku vezanu za nasilje nad ženama.

Uvodnu reč dala je Prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, dok je dr Vidoje Mitić, sudija Višeg suda u Novom Sadu u drugom segmentu predavanja dotakao primere iz sudske prakse i prezentovao materiju iz ugla profesionalca kroz studije slučaja koje je izdvojio kao najjzanimljivije za auditorijum.

U trećem bloku prisutnima se obratio i Milorad Jakić, predsednik Međunarodnog udruženja telohranitelja, instruktor samoodbrane, telohraniteljske zaštite i protivterorizma. On je u svom obraćanju dao osvrt na samoodbranu žena kao i na psihologiju samoodbrane.

Ujedno je najavio i praktični deo radionice koji je namenjen devojkama i ženama starijim od 15 godina. On će biti održan u subotu 10.12.2022. godine u sportskoj sali u Gagarinovoj ulici br.2 u Novom Sadu u terminu od 10-13 časova.

Prijava za ovu aktivnost je putem emaila: asistentns@gmail.com. Mesta su ograničena.