Informacija Motivacija Znanje Motodrom Kula

Predavanje i edukativna radionica na temu bezbednosti u saobraćaju – Motodrom Kula

Tokom proteklog vikenda 28.09.2022. godine sa početkom u 14h na karting stazi – Motodrom Kula u Kuli, održano je još jedno u nizu predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju koje je propratila i
interaktivna praktična radionica u okviru projekta “Informacija – Motivacija -Znanje” pod
pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta republike Srbije a koje realizuje Udruženje “Asistent”.

Informacija Motivacija Znanje Motodrom Kula

Pored edukativnog programa koji su vodili naši koordinatori, dugogodišnji profesionalni automobilisti, automobilske sudije, kao i mnogi drugi eminentni stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja, učesnicnici su mogli i u praksi da testiraju “pijane naočare” koje su simulirale vožnju pod svim vrstama opijata ali i umora.

Informacija Motivacija Znanje Motodrom Kula

Pored toga u cilju edukacije i promocije auto-moto sporta, imali su prilike da učestvuju u vožnji kartinga na stazi, kao i da se upoznaju sa svom zaštitnom opremom koja je neophodna za brzu i bezbednu vožnju koja uključuje kacige, odela, obuću za vožnju itd.

Informacija Motivacija Znanje Motodrom Kula

Svoje iskustvo i znanje na zadate teme, kao i o tome na šta treba obratiti pažnju u “civilnom saobraćaju” sa posetiocima su podelili i naš najtrofejniji automobilista Čedomir Brkić, kao i njegov naslednik Miloš Brkić. Medijima su se obratili i odgovarali na pitanja i novosadski automobilisti Branko Zirojević, Saša Ignjatić i Žarko Lužaić.

Nadamo se da će ovo okupljanje na Motodromu Kula postati ustaljena praksa i tradicija kako bismo mlade u što većem broju animirali u smeru sporta i bezbednosti kada je u pitanju vožnja.